– Ви були впевнені, що збірна України проб’ється до плей-оф чемпіонату Європи, але вийшло інакше. На ваш погляд, чому команда Сергія Реброва не вийшла з групи на Євро-2024?

– Уже стільки дісталося критики команді, заслуженої критики. Якщо ти обісрався, то маєш вміти вислуховувати критику. Як її сприйняла збірна? Теж двояка думка.

Так, начебто зі Словаччиною в другому таймі команда переламала гру, але й дотискати потрібно було, з огляду на різницю м’ячів. Але чомусь було ухвалено рішення тренерського штабу грати на утримання результату, а не на збільшення різниці забитих і пропущених, яка надалі могла допомогти вийти в плей-офф. Потрібно не боятися ризикувати, щоб домагатися поставлених завдань і результатів.

Якби не Трубін, то ми б уже після Словаччини могли забути про збірну. До першого голу були моменти, де воротар справді врятував. У всіх матчах перший тайм – це катастрофа. Не тільки на Євро, а й згадайте гру з Македонією, Ісландією, Боснією. Перші 45 хвилин – провал.

– Не прикро було, коли з бельгійцями грали досить гідно, а оступилися на менш рейтингових румунах?

– Матч із Бельгією показав, що грати на результат і перемагати збірна України з однією з найсильніших команд ще не може. Так, змінили тактику, але вона і передбачала, що з трьома центральними захисниками Ребров буде грати. Це бачили у грі з Німеччиною, коли завдання стояло не пропустити. А ось коли забивати...

Дуже багато питань. А група була робоча і збірна України повинна була з неї виходити. Той факт, що набрали чотири очка, але не вийшли – такий регламент турніру на сьогодні. Недооцінка чи що там було в першій грі я не знаю, але подивіться, як Мудрик відбирає м'яч і реагує на його втрату.

Футбол – це особистості. Чи всі наші футболісти були готовими до Євро-2024?

– Ні, і не тільки по першій грі, а й по всіх інших матчах. Ті ж Довбик із Циганковим, таке відчуття, що вихолощені повністю. Травма Віті, напевно, вплинула на результат. Але те, що вони не показали в першій грі нічого... Судаков взагалі не був готовий до чемпіонату.

Воротарське питання – це повністю вибір тренерського штабу, зрозуміло, що Ребров ухвалює остаточне рішення, тому запитань більше, ніж відповідей і критика повністю заслужена. Після вильоту збірної України для мене чемпіонат закінчився, – сказав Хацкевич у коментарі Українському футболу.

Нагадаємо, що збірна України не змогла вийти з групи, посівши останнє місце та залишила Євро-2024.