"Я вважаю, що збірна Іспанії була найкращою командою на турнірі, і вони були кращою командою сьогодні. Нашою найбільшою проблемою було те, що ми недостатньо добре використовували м'яч. Насправді ми дуже добре захищалися в першому таймі як команда, але коли ми вигравали м'яч, ми не могли пройти через їхній контрпресинг достатньо часто.

Чи керуватиму я Англією на чемпіонаті світу у 2026 році? Важко роздумувати так швидко після такої поразки. Звичайно, вивести Англію до двох фіналів ще ніколи не вдавалося, але ми приїхали сюди, щоб перемогти, і ми не змогли цього зробити.

Так багато наших гравців приїхали в табір, пропустивши кінець сезону. Ця фізична втома, безумовно, була проблемою для нас, але, звичайно, вона загострюється, коли ти не тримаєш м'яч на початку гри. Але ми повинні підняти руки вгору: Іспанія була кращою, і в цьому вся суть.

Я дуже пишаюся групою гравців. Вони не могли дати мені більше, і вони не могли дати країні більше. Для мене сьогодні ключовим було володіння м'ячем, а нам не вистачало контролю. Програти у фіналі неймовірно важко", – наводить слова Саутгейта офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, що 14 липня збірна Англії поступилась Іспанії з рахунком 2:1 у фінальному матчі чемпіонату Європи.