"В Англії преса була незадоволена грою збірної, але найголовніше, що колектив розуміє, які на них покладені очікування. Багато було критики. Вони згуртувалися, віддавалися в кожній грі. Не все виходило, але команда не програла жодної гри. Один із фахівців говорив, що на таких турнірах головне – результат.

Для мене стало сюрпризом, що Англія з такою грою пролізла в плей-офф, але вони потихеньку рухалися і вийшли у фінал, забивали на останніх хвилинах, маючи високоякісних гравців. Є лідери, коли в когось може не піти, є кому взяти гру у свої руки. Це те, чого не було в збірної України. Дуже важлива складова для успіху – лідери, які роблять свою справу. Що більше в тебе їх у команді, то це тільки в плюс.

Фінал – це буде дуже цікава гра. Говорили з молодшим сином, і він сказав, що Англія переможе. Я віддаю перевагу Іспанії, яка кожну гру видає шоу. Англія більше схожа на робочу команду, але дуже сильна індивідуально та колективом.

Для іспанців фінал буде певним тестом. Вони живуть футболом. Навіть у мій час проти іспанців було важко, тому що дуже здорово поводилися з м'ячем. Потрібно було весь час орати поле та не давати їм грати у свій футбол, грати проти м'яча. Вони не давали багато шансів супернику", – сказав Сергій Балтача Українському футболу.

Нагадаємо, сьогодні у вирішальному матчі Євро-2024 зійдуться збірні Іспанії та Англії. Поєдинок, який прийме Олімпійський стадіон у Берліні, розпочнеться о 22:00 за київським часом.