"У нас найвищі цілі на цьому Євро. Мінімальна – потрапити на чемпіонат світу, максимальна – перемогти на європейській першості.

Я вже фізично готовий, а в нас ще буде тиждень тренувань, потім – контрольний поєдинок і вже тоді матчі чемпіонату Європи", – наводить слова футболіста офіційний сайт УАФ.

Чемпіонат Європи-2024 (U-19) пройде з 15 до 28 липня у Белфасті та Ларні (Північна Ірландія). У фіналі зіграють лише 8 збірних.

Україна потрапила у групу А, разом з командами Північної Ірландії, Норвегії та Італії. У іншому квартеті змагатимуться Данія, Туреччина, Франція та Іспанія.

З кожної групи до півфіналів вийдуть по дві найкращі збірні, 28 липня на арені Віндзор Парк у Белфасті буде розіграно головний трофей.

Матч за 3-є місце не передбачений, а ось за 5-е – відбудеться, оскільки саме п'ять представників делегуватиме Європа на чемпіонат світу 2025 року серед команд U-20, що пройде в Чилі за участі 24-х збірних.

Тож до чотирьох півфіналістів приєднається переможець поєдинку між третіми командами груп.

9 липня збірна України U-19 проведе контрольний матч із польською командою. А 15-го підопічні Дмитра Михайленка стартують на Євро матчем проти господарів – Північної Ірландії.