Про це сам гравець повідомив під час ефіру іспанської радіостанції Onda Cero.

16-річний Ламін Ямал – наймолодший футболіст в історії чемпіонату Європи з футболу. Попри свій статус, форвард взяв участь в усіх трьох поєдинках команди, а у першому – проти Хорватії – відзначився асистом.

Виступи на чемпіонаті Європи Ямал був змушений поєднувати з навчанням. Під час Євро-2024 іспанець складав іспити ESO (аналог українського ДПА) після завершення середньої школи,

Ямал отримав результати після завершення групового етапу чемпіонату Європи, продовжуючи перебувати у таборі збірної Іспанії.

"Я тільки вийшов із тренування, і мені сказали, що все пройшло добре. Я склав іспити і зараз маю кваліфікацію ESO. Якщо чесно, побачив повідомлення в телефоні, і там було сказано, що я склав, тому просто закрив його, подзвонив мамі та сказав їй", – розповів футболіст.

Ямал також зізнався, що привіз у тренувальний табір домашнє завдання. Іспанець підкреслив, що його партнери по команди не стежать за виконанням його завдань, але як жарт час від часу відправляють його сідати за уроки.

Наступний поєдинок на Євро-2024 ук рамках 1/8 фіналу турніру збірна Іспанії проведе проти Грузії, в неділю, 30 червня о 22:00 за київським часом.