"Перші два тури у нашій групі та й на Євро-2024 загалом показали, що робити якісь прогнози – річ невдячна. Однак, якщо висловлювати свою думку, то в матчі Україна – Бельгія розподіл шансів на перемогу я б назвав класичним: 50 на 50.

На папері фаворит Бельгія, але у команди Сергія Реброва точно будуть шанси і якщо вони їх реалізують, то мають всі передумови перемогти. Україна вже неодноразово демонструвала, що вміє гідно грати проти дійсно великих збірних, таких, як Італія чи Англія, а Бельгія, за всієї поваги, не настільки велика команда. Українці вже давно нікого не бояться, а намагаються грати у свій футбол.

От чомусь думають фани, що якщо у нас є Зінченко з Арсенала, Миколенко з Евертона, Довбик і Циганков з Жирони, то Україна – це вже топова збірна на рівні Італії. Це не так. У цієї збірної, цього покоління, я певен, велике майбутнє, проте потрібно дати їм час. Фани чомусь забувають, що у тієї ж збірної Словаччини десятиліттями її провідні гравці грали закордоном. Про Бельгію і говорити не потрібно, там майже всі не з внутрішнього чемпіонату. Та і в Румунії є якісні гравці з Європи. Всі збірні вже давно навчилися грати. У всіх шалена мотивація на Євро. Нікого вже не переможеш лише іменами.

Не можна вимагати від збірної України грати на рівні Німеччини чи Іспанії, бо в цих країнах система футболу, філософія переможців, якщо хочете, вибудовувалася не одне десятиліття", – сказав Пластун у коментарі Українському футболу.