Євро-2024, груповий етап, 3 тур

Група С

Англія – Словенія – 0:0

Англійці навіть зі своїм жалюгідним футболом очолювали групу і заздалегідь гарантували собі плей-офф. Гарет Саутгейт нарешті визнав провал з Трентом у центрі поля, випустивши замість нього "чистокровного" центрхава Галлахера.

Ніякого прориву не сталось. Футбол Англії вкотре можна було приймати замість снодійного. Навіть суперефективний Беллінгем розчинився у цій сірій масі. Словенцям більшого й не треба – нічия давала їм квиток у 1/8 фіналу.

На 20-й хвилині Англія ошелешила розкішною комбінацією, яку завершив Сака. Ейфорію обірвав прапорець лайнсмена – очевидний офсайд.

У перерві Саутгейт випустив Майну замість Галлахера. 19-річна сенсація з МЮ додав активності, але цього було замало для гола. Англія навіть суто статистично на нього не награла – всього 0,92 xG. У Словенії взагалі 0,19, але хіба це турбувало представників маленької гордої країни?

Англія з 5 очками і різницею голів 2:1 примудрилася виграти групу. У плей-офф команда Саутгейта зустрінеться з якимсь третім місцем. Словенія набрала три пункти та вперше у своїй історії вийшла з групи на великому турнірі. Цьому не зраділа Хорватія, яка офіційно вилетіла з Євро.