– Свого часу в Динамо, коли в команді суперників був нападник рівня Лукаку, то тренери до нього приставляли персонального опікуна. Так уміли грати Федоров, Головко. Сергій Ребров може піти на такий крок?

– Зараз так не грають, діють у лінію, яку насичують кількісно. А Лукаку свого часу нейтралізував Хачеріді. Інших прикладів я не знаю.

У нашому випадку на нейтралізацію бельгійського форварда потрібно двоє футболістів. До нього підступитися важко, має бути підстрахування. Бажано в опорній зоні. Там, звідки Тілеманс румунам забив. Один ззаду не пускає, інший блокує ймовірні передачі в опорній зоні. Лукаку – це такий хлопець, як Саленко. Той, щоправда, біг, і, як кажуть, на плечах ще когось ніс.

– Є варіант, що нас навіть нічия не влаштує, адже за умови мирного підсумку в паралельній грі між Румунією та Словаччиною, ми з чотирма очками залишимося на останньому місці в групі.

– Усе можливе. Не знаю, як буде 26-го, але до цього більшість ігор для нас були, так би мовити, щасливими. Везіння у футболі займає не останнє місце. Тож залишаються два питання: зможуть чи не зможуть, повезе чи ні.

У нас найцікавіша турнірна таблиця – в усіх по три очки. Цікаво, що Румунію і Словаччину влаштовує нічия. Гадаю, так вони і зіграють. Хоча обидві команди, в разі перемоги, мають шанс вийти з групи з першого місця.

– Тоді нас влаштує тільки перемога.

– Словаки визнали, що їм пощастило в грі з Бельгією. Будемо сподіватися, що й до нас фортуна повернеться лицем. Ми багато голів самі собі "привозимо". Подаруночки суперникам уже на Євро зробили Лунін і Зінченко. Тож нам помилятися взагалі не можна, бо маємо проблеми зі створенням гольових моментів. Будемо сподіватися, що бельгійці не тільки самі гратимуть, а й нам дозволять. Тоді в контратаці спробуємо забити, – сказав Леоненко у розмові з Футбол 24.