Як повідомлялось раніше, СК Дніпро-1 перебуває на межі зникнення. Клуб має серйозні фінансові проблеми і борги перед футболістами. Більшість гравців покинули команду, частину виконавців продали. Дніпряни ризикують не зіграти у єврокубках і взагалі припинити свою діяльність.

За інформацією ТаТоТаке, замінити Дніпро-1 в УПЛ може Минай. В регламенті елітного дивізіону така ситуація не прописана. Згідно з пунктом 10.3, якби зняття команди відбулося під час сезону, 14-та і 15-та команди грали б плей-офф за регламентом. Зняття клубу з пробігу після плей-офф регламент уже не передбачає.

Натомість така норма передбачена у Першій лізі: "У разі відмови клубу ПФЛ від включення до складу учасників УПЛ, право на це отримує клуб, який посів у підсумковій турнірній таблиці змагань Першої ліги наступне місце після команди клубу, який відмовився від переходу в УПЛ".

А як щодо елітного дивізіону? Пункт 10.5 зазначає, що "у разі виникнення непередбачених цим Регламентом обставин, рішення про склад учасників УПЛ приймає Виконавчий комітет УАФ на підставі пропозицій УПЛ".

Найімовірніше, Прем'єр-ліга піде за аналогією сезону-2020/21, коли Минай також зберіг прописку в найвищому дивізіоні через фінансові проблеми іншого клубу – донецького Олімпіка.

Зазначається, що керівництво закарпатського клубу готове фінансувати участь команди в УПЛ сезону-2024/25.

Минулий сезон Минай закінчили на 15-му місці в турнірній таблиці, набравши 25 очок в 30 матчах чемпіонату.