ЧЄ-2024. 2-й тур. Група F

Туреччина – Португалія – 0:3

Голи: Сілва, 21, Акайдин (аг.), 28, Фернандеш, 56

Футболісти збірної Туреччини з шаленою підтримкою вболівальників, які заполонили стадіон у Дортмунді, агресивно розпочали матч і не збирались поступатись іменитому супернику. Втім майстерність португальців взяла гору.

Кріштіану Роналду навіть у свої 39 встигав знущатись із опонентів. В одному з моментів він ефектними фінтами поклав захисника Туреччини на газон, вкотре нагадавши про свій видатний рівень.

На відміну від попереднього матчу проти Чехії, забити Португалії вдалось швидко. На 21 хвилині гол у стилі Шапаренка забив Бернарду Сілва. Мендеш прострілив з лівого флангу, Роналду та захисники Туреччини пролетіли повз м'яч, дозволивши зірці Ман Сіті без проблем замкнути передачу.

Буквально через декілька хвилин турки відзначились найепічнішим автоголом на турнірі. Акайдин легко покотив на голкіпера, який точно не очікував такої дії партнера. М'яч по-зрадницьки оминув воротаря Ман Юнайтед Баїндира і закотився у сітку. Гравці Португалії не розраховували на такий сюрприз і в той момент з'ясовували стосунки після невдало розіграної атаки.

По перерві першу результативну дію на турнірі оформив Роналду. Кріштіану отримав шикарну передачу й вискочив на побачення з воротарем. Міг забивати сам, але не поскупився та покотив Фернандешу на порожні ворота.

У підсумку Португалія з першого місця достроково здобула путівку у плей-офф Євро. Для Туреччини все визначиться у вирішальному турі проти Чехії.