ЧЄ-2024, 1-й тур. Група Е

Бельгія – Словаччина – 0:1

Гол: Шранц, 7

Вже на другій хвилині Лукаку з метра розстрілював ворота, але воротар Словаччини вдало вистрибнув і зумів оформити сейв.

Атакувальна ланка Бельгії здатна навести страх на будь-яку команду на турнірі – що не скажеш про захист. На 7 хвилині Словаччина вийшла вперед, використавши паніку суперників у власному штрафному майданчику. Зірковий вінгер Ман Сіті Доку ганебно обрізався й дозволив вивести на удар Куцку, який влучив у воротаря. Шранц вдало зіграв на добиванні, пробивши повз голкіпера з гострого кута.

Наприкінці першого тайму підопічні Кальцони мали чудовий шанс подвоїти перевагу. 37-річний Куцка п'ятою прокинув собі у вільну зону, звідки зробив подачу у центр – точно на ногу партнера. Там Гараслін одним дотиком прийняв, а наступним потужно цілив у дальній. Воротар Кастельс у стрибку врятував свою команду, довівши, що є гідною заміною Куртуа.

Другий тайм бельгійці провели на воротах суперників. Але словакам сьогодні неймовірно щастило – спочатку гол Лукаку скасували через офсайд, а згодом Ганцко з порожніх воріт вибив удар Бакайоко. Розлючений Лукаку ледь не рвав на собі футболку, а Де Брюйне з усіх сил носився по полю, щоб врятуватися від провалу.

Словаччина самовіддано билась за перемогу, але таки пропустила. Лукаку стрибав від щастя, думаючи що все ж зміг забити. Однак VAR знову його засмутив, зафіксувавши гру рукою в атаці від Опенда, який віддав асист на нападника.

У підсумку Словаччина здобуває сенсаційну перемогу й готується до наступного туру, у якому зійдеться з Україною. Матч відбудеться 21 червня. Наразі підопічні Кальцони посідають другу сходинку в турнірній таблиці групи Е, відстаючи від Румунії лише за різницею голів. Натомість Бельгія та команда Реброва ділять третю й четверту позицію з нулем очок в активі.