ЧЄ-2024, 1-й тур. Група Е

Румунія – Україна – 3:0

Голи: Станчу, 29, Марін, 53, Дрегуш, 57

Україна одразу після стартового свистка кинулась в атаку. Мудрик намагався пролізти в штрафний, але наткнувся на потужний спротив.

"Синьо-жовті" впевнено контролювали м'яч, але до чужих воріт підходили рідко. Довбик пробивав після розіграшу кутового, але відправив м'яч над перекладиною.

Українці намагалися через пас виходити з власної половини поля і самі собі "привезли" проблеми. Матвієнко віддав незрозумілу передачу на Луніна, а той під тиском незграбно вибив на суперника. Ман підхопив сюрприз від воротаря й віддав у центр, де Станчу в один дотик феноменальним ударом у дев'ятку вивів Румунію вперед. А Ребров попереджав, що цей хлопець – майстер.

Циганков був на ударній позиції, але влучив у захисника. Мудрик підхопив м'яч, але до небезпеки так і не дійшло. У відповідь Румунія ледь знову не забила – Ман пробивав з кута штрафного майданчика і від рикошету ледь не влучив у дальній. А після цього моменту Станчу міг оформити сухий лист з кутового – врятувала перекладина.

По перерві українці понеслися в наступ і дозволили румунам вибігти у контратаку, яка призвела до гола. Шапаренко вибив м'яч з-під ноги опонента, але скинув точно на удар Маріну. Той без роздумів влупив по воротах – Лунін знову зіграв невпевнено, пропустивши під рукою.

Через декілька хвилин старт на Євро-2024 для "синьо-жовтих" перетворився на трагедію. Ман накрутив наших захисників й віддав на порожні ворота, де Дрегуш довів рахунок до ганебного.

За весь матч українці лише двічі влучили у площину воріт. Атакувальні гравці Мудрик, Циганков та Довбик провалили матч, не створивши жодної гольової нагоди. Попереду у підопічних Реброва два вирішальні матчі, у яких не буде права на помилку – проти Словаччини та Бельгії.