ЧЄ-2024, 1-й тур. Група С

Сербія – Англія – 0:1

Гол: Беллінгем, 13

Збірна Англія стартує на турнірі з шаленим тиском. Програш у фіналі Євро-2020 та очікування букмекерів, які прогнозують британцям перемогу в Німеччині, даються в знаки. Востаннє "Три леви" здобували трофей на великих турнірах ще у 1966 році, тріумфувавши на ЧС. Через це Філ Фоден навіть ходив до ворожки.

На старті поєдинку підопічні Саутгейта стовідсотково підтверджували звання фаворита турніру. Швидкі атаки руйнували захист Сербії. Однак з них призвела до гола – Вокер шикарно розрізав на хід Сака, який прострілив у центр. Там Джуд Беллінгем безстрашно полетів на м'яч і головою заніс його у сітку.

Згодом непоганий момент мав Вокер, який продемонстрував свою славнозвісну швидкість, але пробив повз. Після цього серби перехопили ініціативу та були за крок до того, щоб зрівняти рахунок. Гравці Англії прибились до власної половини поля і дуже рідко навіть могли перетнути центр поля, не створюючи жодної гостроти.

Харрі Кейн був непомітним протягом усього матчу – нагадав про себе аж на 76 хвилині, коли з кількох метрів розстрілював ворота, але не зміг переграти голкіпера.

Перед матчем сербські фани побились з представниками Албанії. На жаль, отримали замало й дісталися стадіону, де розвішали ганчірки з прапором росії.

У підсумку Англія таки вирвала перемогу й здобула три очки, що дозволило їй очолити групу С.