Євро-2024. Група А. 1-й тур

Угорщина – Швейцарія – 1:3

Голи: Варга, 66 – Дуа, 12, Ебішер, 45, Емболо, 90+3.

Явним фаворитом групи А є збірна Німеччини, яка в матчі відкриття турніру розгромила Шотландію – 5:1. Тож для Угорщини та Швейцарії у першому матчі на Євро вирішувалося дуже багато. Фахівці у протистоянні не бачили явного фаворита, але перевагу віддавали все-таки команді Мурата Якіна.

Але збірна Швейцарії в першому таймі повністю переграла свого суперника. Команда Мурата Якіна забила два красивих м'ячі, при цьому угорцям взагалі нічого не дозволила створити в атаці. Швейцарці мали велику як ігрову, так і територіальну перевагу, і ще до перерви зробили серйозну заявку на перемогу.

Відкрили рахунок швейцарці вже на 12-й хвилині. Спочатку приспали суперника, дуже довго розігруючи м'яч у центрі поля, а потім вибухнули. Пішов різкий пас до штрафного майданчика на Мішеля Ебішера, який розкішною передачею вивів Квадво Дуа віч-на-віч із воротарем, і центрфорвард швейцарської команди легко вклав м'яч у сітку.

Спочатку, правда, лінійний арбітр зафіксував у Дуа офсайд, але втрутився VAR. У підсумку за допомогою відеоповторів суддівська бригада розібралася, що швейцарський нападник не був поза грою, тож гол зарахували – 1:0.

А перед самою перервою альпійці подвоїли свою перевагу. Ремо Фройлер знайшов у штрафному вільного Ебішера, того ніхто з футболістів угорської команди не став зустрічати. Тоді представник італійської Болоньї спокійно переклав м'яч під праву ногу і ефектно закрутив його точно в дальній кут – 2:0.

Але по перерві угорці заграли набагато активніше, а швейцарці, здалося, зарано заспокоїлися. Небезпека біля воріт "червоних" виникала раз за разом, і угорці були все ближче й ближче до успіху.

І врешті-решт вони забили. Домінік Собослаї з лівого флангу виконав шикарний навіс на дальній кут воротарського. Там Бернабаш Варга вискочив з-за спини Ебішера і головою в падінні відправив м'яч у сітку!

На жаль для угорців, це було все, на що спромоглася іїхня команда.

А от швейцарці трохи оговталися, наприкінці гри мали декілька непоганіх моментів, один з яких чудово реалізував Емболо. 3:1 і Швейцарія закрила цей матч.

Швейцарія набрала три бали і за очками стала врівень з Німеччиною, поступаючись господарям турніру за різницею м'ячів. Угорці з нулем пасуть задніх у групі А разом з шотландцями.

У другому турі переможці перших матчів зіграють з переможеними: Німеччина з Угорщиною, а Швейцарія – з Шотландією. Ці ігри заплановані на 19 червня.