Телеграм-канал УАФ опублікував відео за участі наших футболістів. 13 гравців національної збірної України взяли участь у цьому зверненні. Рідне місто кожного з них постраждало від російської агресії або було тимчасово окуповане.

"Футбол, як і весь спорт, не поза політикою, не поза війною. Ми закликаємо усі країни-учасниці чемпіонату Європи допомагати Україні", – йдеться у заяві УАФ.

У відео кожен футболіст розповів про своє місто. Відео супроводжується показом обстрілів та руйнувань вказаних населених пунктів. Батьківщина гравця Динамо Миколи Шапаренка, селище Велика Новосілка Донецької області, вщент зруйнована. Красноград, звідки родом голкіпер Реала Андрій Лунін та вінгер Челсі Михайло Мудрик, обстрілюють з початку повномасштабної війни. Так само як і Запоріжжя півзахисника бельгійського клубу Вестерло Сергія Сидорчука.

Гравці Шахтаря Олександр Зубков та Микола Матвієнко, ЛАСКа Максим Таловєров та голкіпер Бенфіки Анатолій Трубін не можуть відвідати рідні Макіївку, Саки та Донецьк, адже вони тимчасово окуповані. Окуповане і рідне місто головного тренера "синьо-жовтих" Сергія Реброва – Горлівка Донецької області.