Контрольні матчі

Чехія – Північна Македонія – 2:1

Голи: Шик, 60 (з пенальті), Барак, 90+8 (з пенальті) – Алімі, 65

Польща – Туреччина – 2:1

Голи: Свідерскі, 12, Залевскі, 90 – Їлмаз, 77

Нідерланди – Ісландія – 4:0

Голи: Сімонс, 23, Ван Дейк 49, Мален, 79, Вегхорст, 90+3

У рамках підготовки до Євро-2024 Чехія зуміла обіграти Північну Македонію. Здолати македонців вдалося завдяки пенальті: спочатку 11-метровий виконав Шик, відкривши лік голам. Та вже за декілька хвилин Алімі зумів відновити паритет. Вирішальним став пенальті в компенсований до другого тайму час: на 90+8 хвилині Барак успішно виконав 11-метровий удар, забезпечивши своїй збірній перемогу. Під час призначення другого пенальті не обійшлося без допомоги відеоасистента. Вже за тиждень Чехія зіграє свій перший матч на Євро-2024 проти Португалії.

Польща обіграла Туреччину. На старті поєдинку Лєвандовскі встиг асистувати Свідерскі, який і розмочив рахунок. Втім, вже згодом форварда Барселони довелося замінити через травмування. Поки що не відомо наскільки серйозним воно є. До слова, це був уже 150-й матч Лєвандовскі за збірну Польщі. Зазнав ушкодження і Свідерскі – його замінив Пйонтек.

По перерві поляки помітно "здулися". Їлмаз зумів відновити паритет на 77-й хвилині зустрічі, а під завісу зустрічі статистика ударів по воротах становила 9:21 на користь турків. Та на останніх миттєвостях основного часу Залевскі примудрився зробити рахунок 2:1 на користь своєї команди. Нагадаємо, що перед цим збірна Польщі здолала Україну з рахунком 3:1.

Нідерланди здолали збірну Ісландії. У першому таймі глядачі побачили лише один гол – його оформив Сімонс. А от вже по перерві господарі зуміли влаштувати гольове шоу. На 49-й хвилині м'яч у сітку вгатив захисник Ліверпуля Ван Децк. Після цього зуби показала і Ісландія, зробивши декілька непоганих спроб забити. Та під завісу матчу Мален довів рахунок до розгромного. На 81-й хвилині відзначився ще й Депай, втім, після перегляду VAR арбітр скасував гол через гру рукою. Крапку у поєдинку поставив Вегхорст, забивши у компенсований час.