– Який склад ми можемо очікувати завтра? Чи будуть зміни?

– Зміни точно будуть. У нас є три гри, щоб перевірити всіх кандидатів.

– Наскільки важливою для вас є гра саме в Польщі?

– Я завжди висловлюю подяку полякам, ми багато ігор тут проводимо. Польща багато допомагає Україні, нашому народу, ми дуже вдячні їй за це. Є багато поляків, які приходять на наші матчі, підтримують нас. Нам дуже комфортно тут грати.

– Як ви будете мотивувати своїх футболістів?

– Зараз у ситуації, в якій знаходиться наша країна, гравцям не потрібні якісь мотиваційні промови. Іноді ми показуємо їм звернення наших бійців. Ми всі розуміємо, що в Україні зараз футбол не на першому місці. Усі футболісти, які представляють зараз нашу країну, розуміють, для кого й для чого вони це роблять. Їм потрібна мінімальна мотивація. Щодня вони дивляться новини, дивляться, як росія знищує наші міста, убиває наших дітей…

Я завжди нагадую, що ми представляємо велику державу, ми боремося за свою незалежність. Гравці на футбольному полі показують, що Україна хоче бути в європейській родині. Тому потрапляння на Євро – великий крок для того, щоб наша країна ввійшла в ЄС.

– Чи додає вам мотивації нещодавня звитяга Олександра Усика?

– Ми всі вболівали за Олександра, бачили, яким був бій. Дуже важлива перемога для всіх нас. Він не просто переміг, а переміг дуже красиво. Тож ця звитяга також надихає наших гравців, адже вони побачили, як у світі відносяться до України. Усі наші футболісти бачать, що вони дійсно можуть зробити для України на Євро.

– Чи є нинішня збірна України найсильнішою в історії?

– У нас багато молодих гравців, у цієї збірної дуже великий потенціал. Подивимося, як ми розкриємо себе на чемпіонаті Європи. Це дуже перспективна команда на майбутнє, ми будемо її будувати, намагатися показувати результат із молодими й досвідченими футболістами.

– Опишіть сильні сторони збірної Польщі? Кого виділите серед гравців?

– Усім у Європі прийде на думку Роберт Левандовський, тому що це яскравий футболіст, легенда. Збірна Польщі заслужила вихід на Євро попри труднощі у кваліфікації. Ця команда має виконавців високого рівня. Для тренера важливо зробити зі своїх підопічних збірну, гадаю, йому це вдалося у відбірному циклі. Коли я свого часу грав проти збірної Польщі, то ми, напевно, програли всі матчі. Тож тут дуже індивідуально сильні гравці, дуже важливо їх організувати, – наводить слова Реброва з прес-конференції сайт УАФ.