Міжнародні товариські матчі

Англія – Боснія і Герцеговина – 3:0

Голи: Палмер, 60 (пен), Александер-Арнольд, 85, Кейн, 89

Албанія – Ліхтенштейн – 3:0

Голи: Броя, 31, Асані, 47, Мучі, 67

Хорватія – Північна Македонія – 3:0

Голи: Маєр, 10, 45

Шотландія – Гібралтар – 2:0

Голи: Крісті, 58, Адамс, 85

Сент-Джеймс Парк прийняв товариський матч між Англією та Боснією і Герцеговиною. На контрольні матчі перед Євро-2024 Гарет Саутгейт викликав 33 футболістів і аж 7 з них не потраплять до заявки на чемпіонат Європи.

Англія, яка є одним з фаворитів на цьому розіграші Євро, впевнено провела перший тайм, але розмочити рахунок так і не змогла. Ще на 9-й хвилині Воткінс увірвався у карний потужно пробив, та Васіль виконав хороший сейв. Згодом спробу зробив захисник Астон Вілли, але знову відпрацював голкіпер.

Вже по перерві той же Конса впав у карному майданчику в боротьбі із суперником, тож арбітр після перегляду VAR вирішив призначити пенальті. Васіль дістав рукою до м'яча, але все ж не потягнув 11-метровий удар від Палмера. Потім темп трохи знизився, але на фінальних хвилинах англійці ще двічі розписалися у воротах суперників. Спочатку блискучим ударом відзначився Александр-Арнольд, а потім Харі Кейн зробив рахунок 3:0.

Збірна Шотландії у Португалії перемогла Гібралтар, забивши аутсайдеру два голи. Зауважимо, що шотландці перемогли вперше за останні вісім матчів. Наступну гру збірна Шотландії проведе вже 7 червня із Фінляндією, а от свій шлях на Євро-2024 розпочне 14 червня у матчі-відкритті турніру з Німеччиною.

Хорватія без головних зірок розгромила Північну Македонію. Долю матчу вирішили ще в першому таймі – Майєр оформив дубль. 8 червня команда Даліча в Лісабоні зійдеться з Португалією, а 15 червня стартує на Євро-2024 матчем проти Іспанії в Берліні.

Албанія легко переграла Ліхтенштейн. На 31-й хвилині Армандо Броя вивів свою команду вперед. На початку другої половини Ясір Асані зробив рахунок 2:0, а згодом Ернест Мучі поставив крапку в матчі. Наступний поєдинок збірна Албанії проведе 7 червня проти Азербайджану.