"Наскільки мені відомо, наскільки я це розумію, київське Динамо було дуже зацікавлене у придбанні Олександра Піхальонка. У СК Дніпро-1 фінансові проблеми, клубу дуже потрібні гроші, тому СК Дніпро-1 вимушений розпродавати своїх провідних гравців.

Про 10, 15, 150 мільйонів за Піхальонка мова не йде. Я чув, що погодилося Динамо або обговорювали, фіналізували, одним словом – цифра звучала у 2,5 мільйона. Я не знаю, доларів чи євро. Це не суть важливо. 2,5 мільйона в якійсь твердій валюті.

Але. Піхальонок свого часу перейшов у СК Дніпро-1 з Шахтаря і в угоді між клубами був прописаний пункт, що в разі трансферної пропозиції по Піхальонку, яка влаштує СК Дніпро-1, дніпряни повинні поставити до відома Шахтар. І якщо Шахтар готовий повторити цю пропозицію, то саме в Шахтаря буде право "першої ночі" на трансфер футболіста.

Наскільки я чув, Шахтар не розглядав Піхальонка як опцію. У них в принципі в центрі поля гравців вистачає. Тільки зараз вони за 15 мільйонів Марлона Гомеса придбали. Судаков є. Не знаю, продадуть чи ні. Хто ще вісімку може зіграти? Бондаренко, Криськів, Марлон Гомес, Педрінью вони зараз повертають. Плюс – той же Цуканов молодий. Тому я б не сказав, що центральний півзахисник це критична позиція.

Я ніколи, чесно кажучи, особливо не чув, щоб Піхальонок входив у сферу інтересів Шахтаря, згадуючи те, що було по сезону. Наскільки я розумію, Піхальонка Шахтар не розглядав.

Але як стверджує мій WhatsApp, як тільки Рінат Леонідович дізнався, що Піхальонок може перейти в Динамо, ситуація кардинально змінилася і Сашко різко став потрібен Шахтарю", – сказав Вацко у Вацко Live.