"Сьогодні в Україні немає безпечного місця. Усі бояться. Морально це складно. Щоразу, коли моя донька чує сирени, вона біжить ховатися під ковдру. Важко це прийняти.

Красномовний приклад того, як складаються справи зараз, – наша остання гра у Дніпрі тривала п'ять годин. Було чотири зупинки через сирени повітряної тривоги, і щоразу було досить складно продовжувати матч".

"АПЛ – це моя мрія. Було б чудово зіграти там, в одному із топ-клубів. Я не можу виділити будь-який з них як пріоритет, це все відомі клуби. Як сказав Пеп Гвардіола, виграти Прем'єр-лігу складніше, аніж виграти Лігу чемпіонів.

Ми постійно на зв'язку з Михайлом Мудриком – він мій великий друг. Я розповідав Міші про те, як сильно хочу грати у АПЛ, та як було б чудово грати в одній команді. Мишко сказав, що я ще не готовий до такого тиску, який є в Англії, і якщо я приїду, мені треба бути звикати до інших умов. Але я відчуваю, що вже готовий".

"Сподіваюся, влітку я зіграю в обох головних турнірах – на Євро-2024 та Олімпійських іграх. Напередодні Євро тиск на футболістів вже зростає, але я почуваюся впевнено та сподіваюся, що ми покажемо хороший футбол. Не дивуйтеся, якщо Україна добре виступить на Євро. Ми досягли високого рівня, коли нас поважають у всьому світі. Потенційно ми можемо пройти дуже далеко у змаганні, і я готовий до цього".

"Мій настрій такий – я досягнув у Шахтарі всього, на що здатний, максимально розвинувся як гравець і готовий рухатися вперед. Я сподіваюся показати, на що я здатний на Євро, і тоді моє майбутнє зміниться", – розповів Судаков в інтерв'ю inews.co.uk