На товариський турнір олімпійських збірних, що відбудеться у Франції у червні, до команди Руслана Ротаня викликані 27 гравців. Основну ж заявку на Олімпіаду сформують 18 футболістів, з яких щонайменше двоє – голкіпери. Ще чотири гравці зможуть потрапити до резервного списку.

Як повідомив Андрій Шевченко, склад України в Парижі, зокрема, залежатиме й від результатів національної збірної на Євро-2024. У разі необхідності тренерський штаб зможе покладатися на гравців із запасного переліку.

"У Руслана Ротаня є план Б – додатковий список гравців, які можуть замінити когось з основи. Тиску на клуби не буде. Остаточне рішення за клубами", – сказав голова УАФ.

Справа у тому, що Олімпіада не входить до офіційного календаря змагань ФІФА, відтак клубні команди не зобов'язані відпускати гравців до Парижа.

Національна збірна у червні розпочне участь у Євро-2024. У разі виходу з групи на підопічних Сергія Реброва, імовірно, очікуватимуть матчі у липні – це може безпосередньо позначитися на формуванні олімпійського складу.

Зокрема, два гравці з розширеного списку викликаних до олімпійської збірної на червневі матчі, водночас перебувають серед резервістів національної команди – хавбек Єгор Ярмолюк та форвард Данило Сікан.

Також досі не визначено гравців, що будуть викликані понад вікового ліміту (основу повинні складати футболісти, народжені не раніше 2001 року) – усього у складі їх може бути троє.