Бундесліга. 34-й тур

Борусія Дортмунд – Дармштадт – 4:0

Голи: Маатсен, 30, Ройс, 38, Брандт, 72, Мален, 88

Хоффенхайм – Баварія – 4:2

Голи: Байєр, 8, Крамаріч, 68, 85, 87 – Тель, 4, Девіс, 6

Байєр – Аугсбург – 2:1

Голи: Боніфейс, 12, Андріх, 27 – Кюмюр, 62

Вердер – Бохум – 4:1

Голи: Фрідль, 6, Юнг, 78, Стаге, 80, Шмідт, 88 – Антві-Аджей, 85

Новоспечений чемпіон Німеччини леверкузенський Байєр поставив переможну крапку в сезоні, здолавши Аугсбург з рахунком 2:1. Боніфейс та Андріх фактично ще у першій половині двома голами визначили долю матчу. На 62-й хвилині Кюмюр скоротив відставання баварців, але від поразки не врятував. Команда Хабі Алонсо фінішувала у Бундеслізі без жодної поразки, попереду в неї фінал Ліги Європи проти Аталанти.

Борусія Дортмунд завершила національний чемпіонат розгромом аутсайдера. Дармштадт пропустив 4 м'ячі перед прощанням з Бундеслігою. Для "джмелів" сезон ще не завершений, 1-го червня вони зіграють у фіналі Ліги чемпіонів проти Реала.

Баварія в останньому турі сенсаційно впала з другої сходинки. Матч з Хоффенхаймом стартував із двох швидких голів Теля і Альфонсо Девіса, втім далі господарі переломили хід матчу. Байєр скоротив на 8-й хвилині, а Крамаріч вже по перерві хет-триком розбив мюнхенців та провів Томаса Тухеля у відставку. Натомість Хоффенхайм вигриз собі путівку до кваліфікації Ліги конференцій.

Бохум з Ордецем опустився у зону матчів на вибування, поступившись Вердеру з розгромним рахунком. У паралельному матчі Уніон переміг Фрайбург, завдяки чому піднявся на 15 сходинку.