АПЛ, 34-й тур

Брайтон – Челсі – 1:2

Голи: Велбек, 90+8 – Палмер, 34, Нкунку, 64

Вилучення: Джеймс, 88 (Челсі)

Челсі мав чудову нагоду покращити свої шанси на єврокубки, адже паралельно очний матч грали прямі конкуренти МЮ та Ньюкасл. Вихід Михайла Мудрика у основі "синіх" вже нікого не дивує – сьомий поспіль в рамках АПЛ.

Головною дієвою особою дебюту зустрічі став Марк Кукурелья. Захисник Челсі вислухав свист колись рідних трибун, розсік обличчя до крові і майже "намалював" пенальті. Майкл Солсбері навіть вказав на позначку, але на повторі помітно, що Буонанотте встиг спочатку виткнути м'яч.

Челсі без особливих передумов досягнув свого на 34-й хвилині. Одним з героїв епізоду став Мудрик, який перевів атаку з перевантаженого центра поля на вільний лівий фланг. Галлахер та Кукурелья розірвали єдиного опікуна, і Марк навісив на голову Палмеру. Нестримний Коул продемонстрував майстерність навіть на другому поверсі – 22-й гол в чемпіонаті!

На жаль, незабаром матч для Мудрика завершився моторошним моментом. Українець випадково головою налетів на плече Лемпті і впав.

Лікарі негайно вибігли на поле. Михайло ніби оклигав, але над оком виднівся синець. Почеттіно вирішив замінити Мудрика на Нкунку. Добре, що до Євро-2024 залишається ще місяць.

Через всі затримки арбітр додав аж 9 хвилин. Джексон забив, проте заліз у маленький офсайд. Перевага Челсі залишилась мінімальною.

Друга половина почалася з обміну супершансів. Джексон жахливим пасом примудрився запороти атаку 3 в одного голкіпера! Гросс "гідно" відповів, вліпивши повз ворота з 2 метрів.

Нкунку дуже якісно підмінив Мудрика і таки закріпив перевагу Челсі, замкнувши простріл Гюсто. Лише третій гол екс-зірки РБ Лейпциг, за якого заплатили 60 млн євро.

Солсбері знову ходив дивитися повтори під завісу зустрічі. Вербрюгген відверто "зрубав" Джексона на вилучення, але чомусь отримав тільки жовту. Натомість Ріса Джеймса з поля вигнали. Капітан Челсі ногою відмахнувся від Педро і побачив червоне світло.

До другого тайму додали ще більше – 10 хвилин! Велбек на 90+8 один м'яч відквитав, але Челсі таки втримав перевагу. Перед останнім туром "сині" вискакують на шосту сходинку і ще навіть можуть наздогнати Тоттенхем. Чекаємо новин щодо стану Мудрика.