Українська Прем'єр-ліга. 28-й тур

Шахтар – Динамо – 1:0

Гол: Судаков, 33 (пенальті)

"Гірники" підійшли до поєдинку з киянами, маючи в активі на 4 очки більше. У випадку перемоги, Шахтар міг достроково гарантувати собі чемпіонство. Успіх Динамо дозволяв команді Олександра Шовковського зберегти інтригу в боротьбі за трофей УПЛ.

У першому колі Класичне завершилося мінімальною перемогою донеччан (1:0). Це був дебютний матч для Маріно Пушіча в чемпіонаті України й прощальний для Мірчі Луческу, замість якого на тренерський місток прийшов Олександр Шовковський.

У стартовий склад Динамо несподівано не потрапив Андрій Ярмоленко, а в запасі Шахтаря опинився Тарас Степаненко. Матч розпочався з високого пресингу від "гірників", вони ж і створили перший момент. Конопля подав з ауту на Сікана в штрафному, той розвернувся і пробив – Бущан без проблем потягнув м'яч. Динамо відповіло класним пострілом Кабаєва здалеку, Різнику довелося стрибати.

На 30-й хвилині Шахтар створив найнебезпечніший момент. Сікан пробивав злету за кілька метрів від воріт. М'яч влучив в руку Вівчаренка – арбітр після перегляду відеоповтору призначив пенальті. Судаков пробив Бущана з 11-метрової позначки та вивів донеччан вперед. Динамо могло зрівнювати до паузи. Тимчик здалеку потурбував Різника, Шапаренко зіграв на добиванні невлучно.

По перерві замість Волошина на поле вийшов Ярмоленко. Динамо заграло першим номером, Шахтар спробував ловити суперника на контратаках. Роботи у Різника побільшало. На 62-й хвилині Попов після подачі кутового у падінні пробив головою, та кіпер знову врятував "гірників". Пушіч кинув у бій ветеранів Степаненка і Ракицького, Сікана замінив Траоре.

Динамо цілком очікувано не змогло втримувати шалений тиск на Шахтар. Бражко ще кілька разів небезпечно пристрілювався здалеку, в одному з моментів м'яч пролетів за кілька сантиметрів над поперечкою. Попов знову ж таки після подачі кутового намагався завдати "удар скорпіона" – не пощастило. Господарі не просто встояли, а мали шанс подвоювати вже у компенсований час. Траоре не зміг завершити контратаку влучним ударом.

Шахтар втретє поспіль став чемпіоном України. Це 15-й трофей УПЛ в історії "гірників", у Динамо на один більше.