Прімера. 35-й тур

Алавес – Жирона – 2:2

Голи: Гуріді, 12, 90+9 – Гарсія Е., 4, Еррера, 44

Обидва українці з'явилися у стартовому складі Жирони. Зокрема, Циганков вже на четвертій хвилині записав у свій актив асист. Віктор навісив з кутового, а Ерік Гарсія замкнув головою. Це вже четвертий гол оборонця каталонців у поточному сезоні. Прикметно, що усі ці м'ячі Гарсія забив головою.

А от для Циганкова це 5 асист у кампанії 2023/23 (також у активі українця 6 голів).

Однак радість Жирони тривала не довго. Джуліано Сімеоне у межах штрафного покотив на Йона Гуріді, а той прошив Гассанігу – 1:1.

Під завісу тайму підопічним Мічела вдалося знову вирватися вперед. Циганков у карній зоні Алавеса відпасував на Довбика, Артем п'яткою ефектно віддав на Янхеля Ерреру, а той потужно пробив – 2:1. Сьомий асист Довбика за сезону (також в активі українця 20 голів).

На початку другого тайму Довбик мав шанс збільшити перевагу каталонців, але не зумів переграти воротаря Алавеса. Невдовзі нагода набити була у Савіо, але бразилець пробив повз стійку.

Циганков провів на полі 73 хвилини, а потім його замінив Пабло Торре. За цей час український вінгер 46 разів торкнувся м'яча, віддав 30 точних пасів з 37 (81%), заблокував 1 удар, виграв 5 єдиноборств, але 11 разів втратив володіння м'ячем. Від статистичного порталу Sofa Score отримав оцінку 6,9 бала. Натомість Довбик відіграв весь поєдинок та отримав 6,8 бала.

Поєдинок завершився драмою. На 90+9 Гуріді оформив дубль та вкрав перемогу в гостей.

2:2 – після цієї втрати очок Жирона залишилася на другому місці у Прімері, маючи 75 пунктів. Барселона, яка йде третьою, відстає лише на 2 пункти. Щоправда, у підопічних Хаві один матч у запасі. Нагадаємо, команда Довбика і Циганкова раніше забезпечила собі історичну путівку в Лігу чемпіонів на наступний сезон.