"Як з'явився варіант з Шерифом? Мені зателефонував один із керівників Шерифа і запропонував очолити клуб. Я довго не вагався і прийняв пропозицію. Мій тренерський штаб сформований із місцевих спеціалістів, які працювали у Шерифі ще до мого приходу.

Були інші варіанти? З України ніяких пропозицій не було. Були варіанти із Казахстану і Грузії, але такої конкретики, як від Шерифа, не було. Тим паче Шериф багаторазовий чемпіон Молдови, постійний учасник єврокубків, тому вибір був для мене очевидний. Я довго не думав.

Як виїхав з України? Я комісований ще задовго до війни. Мені після футбольної кар’єри поставили діагноз – остеоартроз тазостегнового суглоба, мені повністю замінили суглоб і я не придатний до військової служби. Тому виїхав з нашої країни я законно", – поділився Гура в інтерв'ю Українському футболу.

Нагадаємо, востаннє фахівець очолював Олександрію, з якою працював з травня 2021-го до грудня 2022-го. Під його керівництвом команда провела 33 поєдинки, в яких здобула 16 перемог, 8 раз зіграла внічию та 9 матчів програла. Загалом в Олександрії Гура провів 11 років – спочатку працював у нижчих лігах, а пізніше займався розвитком юнацьких та молодіжних команд.