УПЛ. 27-й тур.

Верес – Минай – 3:1

Голи: Яго Сікейра, 30, Дахновський, 62, Шастал, 86 – Ременяк, 5.

Незабитий пенальті: Шастал (В), 86 (воротар).

У заключному матчі туру зустрічались команди, які перебували на останніх 15-му (Верес) та 16-му (Минай) місцях. Для обох колективів тільки перемога була шансом залишити зону прямого вильоту. Поразка і навіть нічия нічого кардинально не змінювали. Тому, ясно, з яким настроєм суперники виходили на гру.

І це був дійсно бойовий динамічний і дуже яскравий матч. Він вигідно відрізнявся від попереднього матчу Дніпра-1 з Кривбасом, хоча там розігрувалося 3-є місце, а тут – боротьба за виживання.

Верес грав удома, його підганяли власні уболівальники, тому не дивно, що команда Олега Шандрука діяла активніше. Але вже на початку гри ця активність вилізла боком.

Гол Миная вийшов курйозним На 5-й хвилині після навісу Вакули з лівого флангу нападник гостей Устименко пробив головою. Голкіпер Вереса Ющишин у падінні відбив м'яч перед собою. Ременяк на добиванні спочатку влучив у поперечину, але з другої спроби добив таки м'яч у ворота.

Якщо Верес і був шокований, то не довго. Господарі методично давили на ворота суперників, і могли забити не один гол, але дуже надійно грав голкіпер закарпатців Кемкін.

Але на 30-й хвилині не врятував і він, коли бразильський легіонер рівнян Яго прийняв м'яч перед штрафним і низом влучно пробив у ближній кут.

За нікому не потрібної нічиєї команди пішли на перерву.

Другий тайм став логічним продовженням першого. Верес атакував більше і гостріше. І врешті-решт добився свого. За півгодини до кінця матчу активний Дахновський, якого Гайдучик вивів сам на сам з Кемкіним, майстерно обіграв голкіпера та відправив другий м'яч у ворота.

А на 83-й хвилині стався вирішальний і дуже суперечливий епізод. У боротьбі у штрафному Миная м'яч потрапив у руку захиснику гостей Чуєву. Рука бесперечно була, але, як здалося, перед тим суперники підштовхнули Чуєва. Арбітр матчу Ігор Пасхал переглянув VAR і призначив пенальті.

11-метровий, який виконував Шастал, Кемкін парирував, але сам пенальтіст встиг повторним ударом вразити ворота.

Перемога дозволили Вересу набрати 23 очки і залишити зону прямого вильоту. Тепер рівняни 14-ті. Минай з 19-ма балами залишився останнім.