Ла Ліга, 34-й тур

Реал – Кадіс – 3:0

Голи: Браїм, 51, Беллінгем, 68, Хоселу, 90+3

Реал мав шанс оформити чемпіонство вже в цьому турі, але Карло Анчелотті зараз явно більше думає про півфінал ЛЧ проти Баварії. Тренер "вершкових" змінив аж 10 гравців основи після гри в Мюнхені – місце зберіг лише капітан Начо. Ролі воротарів були розподілені заздалегідь. Лунін зіграє у матчі-відповіді проти Баварії, а сьогодні Куртуа нарешті дебютував у сезоні. Бельгієць востаннє одягав светр Реала у офіційному матчі рівно 11 місяців тому.

У першому таймі ворота мадридців міг захищати і автор цих рядків. Кадіс лічені рази перейшов центр поля та взагалі не бив у площину. Куртуа міг занервувати на 32-й хвилині, проте Начо встиг заблокувати удар Собріно. Реал володів м'ячем понад 70% часу, але теж не вражав гостротою. Нулі стали абсолютно логічним підсумком виступу команд до перерви.

На 50-й хвилині Куртуа довелося по-справжньому рятувати Реал. Кріс Рамос вивалився на побачення з Тібо після грубої помилки Мілітао. Втім, форвард Кадіса жахливо розпорядився моментом – підбіг надто близько і бездумно вліпив у живіт Куртуа.

Що ж, "не забиваєш ти, забивають тобі". Буквально за хвилину Браїм Діас ідеально розвернувся в оточенні захисників і пробив під поперечку. Вкотре у сезоні атакувальний півзахисник витягує Реал, коли гра відверто не йде.

Незабаром Браїм додав до свого активу асист на Беллінгема. Джуд вийшов на заміну, а за 3 хвилини замкнув зручну передачу партнера. 18-й гол англійця, який впритул наблизився до Артема Довбика (19).

Куртуа у компенсований час ще відбив наддальній удар Алькараса, а Хоселу довів справу до розгрому. 3:0 – Реал зробив свій крок і для титулу чекає осічки Барси, яка увечері зіграє проти Жирони. 8 травня Мадрид вже з Луніним в основі приматиме Баварію.