Ліга чемпіонів 2023/24, перший матч півфіналу

Баварія – Реал – 2:2

Голи: Сане, 53, Кейн, 57 (пен.) – Вінісіус, 24, 83 (пен.)

Команди востаннє зустрічались в ЛЧ 6 років тому на аналогічній стадії. Реал виграв яскраву дуель зі загальним рахунком 4:3. Відтоді гранди змінили тренерів і купу гравців. Андрій Лунін вийшов у старті Мадрида під тиском Тібо Куртуа. Карло Анчелотті попередив, що суперзірковий бельгієць буде готовий зіграти найближчими вихідними у чемпіонаті і кинути виклик українцю під завісу сезону.

Луніну довелося рятувати Реал вже на 40-й секунді гри в Мюнхені. Сане під гострим кутом вивалився на побачення з Андрієм, який встиг викинути ногу. Удар Кейна кіпер "вершкових" зафіксував намертво, а той-таки Сане вліпив над дев'яткою.

Баварія за шаленої підтримки трибун буквально зминала суперника, але це ж Реал в Лізі чемпіонів. Мадридці відбились та в середині тайму завдали разючого удару. Кроос розкішним пасом розрізав оборону колишньої команди, і Вінісіусу залишалося "щічкою" покотити повз Нойєра – 0:1. Це був перший удар Реала в матчі і єдиний нормальний за весь тайм.

Мюнхенці принишкли разом з трибунами. Перед перервою ще відбувся обмін гострими штрафними. Кейн спочатку сам пробив неточно, а потім у стінці прийняв могутню гармату Родріго.

Тухель кардинально змінив схему на другу половину. Латераль Геррейро замінив центрхава Горецку – Мюнхен перейшов на три центрбеки. Спочатку це ледь не призвело до пропущеного гола, проте Нойєр потягнув непростий удар Крооса.

Потім Баварія все перевернула на свою користь за 4 хвилини. Перший гол збудували Лаймер та Сане. Конрад протягнув м'яч і віддав Лерою, який прибрав Менді та потужно пробив у ближній кут. Лунін не встиг накрити. До Андрія можуть виникнути питання, але все ж слід віддати належне пострілу вінгера Баварії.

Незабаром ще й Лукас Васкес "привіз" пенальті, збивши Мусіалу. Рюдігер намагався щось підказати Луніну, проте Кейн спокійно розклав м'яч і українця по різних кутах. "Ураган" з 8 голами наздогнав Мбаппе на вершині списку бомбардирів ЛЧ.

Баварія могла забивати третій, якби інший англієць, Дайєр, на кутовому не пробив точнісінько в Андрія. Анчелотті кинув у бій трьох свіжих гравців, але успіх принесли старі-добрі бразильці. Кім вирішив повторити провал Васкеса, заплівши ноги Родріго. До 11-метрової позначки підійшов Вінісіус і легко оформив дубль.

2:2 – мабуть, справедливий підсумок таких гойдалок. Матч-відповідь у Мадриді відбудеться 8 травня, і там ворота "вершкових" вже можуть довірити Куртуа.