УПЛ. 26-й тур

Полісся – Ворскла – 1:0

Гол: Назаренко, 80.

Представники Полісся, як мантру повторюють тезу про те, що головна мета команди – потрапити у єврокубки. Хоча очевидно, що шансів на це у них менше, ніж у головних конкурентів – Дніпра-1 та Руха. А якщо грати так, як у минулому турі проти Динамо, то шанси ці й зовсім примарні.

Ворскла теж мріє про Європу, але потрапити туди через УПЛ полтавці вже ніяк не зможуть. Втім, на відміну від суперника, у них для цього є інший шлях – через Кубок України. Що не кажіть, а зібрати волю в кулак і у фіналі здолати Шахтар підопічним Сергія Долганського буде важко, але не неможливо. Після домашньої поразки в попередньому турі від Колоса, полтавці, здається, остаточно переключилися на підготовку до фіналу Кубка.

26-й тур видався не дуже багатим на голи, і "подарував" вболівальникам дві нульові нічиї (Зоря – Оболонь та Колос – Олександрія). І у цьому матчі все йшло до підсумкових нулів. Принаймні, після першого тайму важко було сказати, за рахунок чого суперники зможуть забити один одному.

У другому таймі вже чітко визначилася перевага господарів. Вони повністю контролювали гру і дуже наполегливо шукали шляхи до воріт полтавців. Непоганий момент у них виник на 74-й хвилині, коли ворсклянин Хрипчук збив Танковського перед власним штрафним. Але Мустафаєв з вигідної позиції пробив повз ворота.

Полісся підтискало і зрештою досягло свого. На 80-й хвилині Мустафаєв на куті штрафного Ворскли обіграв Нестеренка і зробив поперечну передачу на Назаренка, який впритул розстріляв ворота – 1:0.

Перемога дозволила Поліссю набрати 42 очки і трохи скоротити відставання від Руха (до двох пунктів), але на положенні у турнірній таблиці це ніяк не позначилося – житомирці як були 6-ми, так і лишились. Ворскла з 30-ма балами залишилась 8-ю.