Хвиля підняття зарплат футбольним арбітрам у європейських чемпіонатах докотилася й до України. З наступного сезону вітчизняні рефері отримуватимуть по 2-2,5 тисячі доларів за гру. Про це повідомив журналіст Володимир Звєров.

"Наразі обговорюється можливість підняття зарплат арбітрам УПЛ без оцінювального принципу. За Лучано Луні (попередній керівник Комітету Арбітрів УАФ) було прийнято рішення, що зарплата головного арбітра становитиме одну тисячу доларів за матч. Цього, за словами Лучі, мало бути достатньо, щоб рефері думали про якість роботи, а не про щось інше. Досвід і практика показали, що він помилявся. Зараз, окрім цього оцінювального принципу та бюджетного бонусу від клубів, обговорюється ще й варіант підняти арбітрам зарплату. З того, що я чув, тисяча доларів може перетворитися на дві, або дві з половиною", – сказав Звєров.

З цього сезону німецьким арбітрам підняли щорічну зарплату з 40 тис. до 60 тис. євро. Враховуючи, що для підтримання кваліфікаційного рівня рефері має проводити мінімум 2-3 матчі на місяць, то провідні українські арбітри зароблятимуть не набагато менше, ніж їхні колеги з Німеччини.

Геннадій Чеховський, спеціально для Спорт 24