Пішов у засвіти Михайло Фоменко – захисник легендарної команди Динамо, яка 1975 року вперше в історії команд зі Східної Європи заволоділа європейським кубком і стала найсильнішою на континенті після матчу за Суперкубок з Баварією.

"Михайло Іванович хворів на рак, причому у важкій формі. Останнім часом він жив у Сумах, там його й поховають", – розповів півзахисник того уславленого Динамо Володимир Мунтян.

Михайло Фоменко через травму спини рано, у 30 років, завершив футбольну кар’єру. Проте знайшов себе у тренерській діяльності.

Після здобуття Україною незалежності став першим тренером Динамо, яке стало чемпіоном країни. Очолював національну команду з 2012 по 2016 роки, яку вивів до фінальної частини чемпіонату Європи у Франції.

"Феномен Фоменка полягає в тому, що він жив футболом 24 години на добу. Ми з ним провели разом 90 відсотків матчів, і я завжди дивувався його працездатності. Він завжди дотримувався ігрової дисципліни. Це у цього було від Валерія Лобановського. Коли став тренером, то сумлінного виконання вимог вимагав у футболістів", – розповів партнер Михайла Івановича по Динамо Стефан Решко.

Михайло Фоменко помер 29 квітня на 76 році життя.

Геннадій Чеховський, спеціально для Спорт 24