Після того, як повернення Герти до Бундесліги стало неможливим, спортивний директор клубу Бенджамін Вебер працює над формуванням кращого складу на наступний сезон. Він склав список з понад 20 потенційних новачків на майже всі ігрові позиції. У цей перелік потрапив і нападник донецького Шахтаря Олексій Кащук, повідомляє Bild.

Оскільки "гірники" через війну росії проти України грали в Гамбурзі, керівництво Герти мало можливість на власні очі побачити гру українця. Кащук, зокрема, вийшов на заміну у матчі з Порту (1:3). Але потім у Лізі чемпіонів більше не грав.

Також після сильного старту (3 голи, 1 асист) в УПЛ, він втратив місце у основі Шахтаря. Останній раз Олексій грав за олімпійську збірну України проти Японії наприкінці березня.

Керівництву Герти здається, що Кащук готовий до зміни команди, адже його контракт із донеччанами закінчується в кінці поточного сезону. Трансферна вартість гравця становить 2,5 млн євро.

Також клуб другої Бундесліги розглядає можливість підсилити правий фланг нападу за допомогою підписань Джоша Боулера з Ноттінгем Форест та Пшемислава Пачети з Норвіча. Зазначається, що варіант з Боулером є більш привабливим для Герти, ніж підписання Олексія Кащука.

В цьому сезоні Кащук провів 12 матчів за «Шахтар», відзначившись 4 забитими м'ячами та 1 гольовою передачею. Зимою нападник був близький до переходу в іспанську Мальйорку.

Герта зараз посідає 8-ме місце в другій Бундеслізі і вже не має навіть теоретичних шансів на підвищення у класі.