Бундесліга. 31-й тур

Байєр – Штутгарт – 2:2.

Голи: Адлі, 62, Андріх, 90+6 – Фюріх, 47, Ундав, 57.

Байєр у статусі чемпіона Бундесліги міг спокійно спочивати на лаврах та готуватися до Ліги Європи та фіналу Кубка Німеччини. Якби не став заручником власного рекорду. 45 ігор без поразок (38 перемог та 7 нічиїх) – ніколи ще не було такої серії у п'ятірці найкращих європейських ліг.

Штутгарту усі ці ігри суперника у рекорди – абсолютно ні до чого. У нього свої справи: треба наздоганяти Баварію та тікати від Лейпцига у перегонах за медалі Бундесліги.

Тож, нікому з суперників не можна було програвати – ситуація для вболівальників ідеальна.

Матч вийшов дуже нервовий: ще до перерви арбітр показав три жовті картки (дві господарям та одну – гостям). Додамо, що після переви ця кількість збільшилась до 9-ти "гірчичників", а якби рефері був більш принциповим, то й без червоних не обійшлось би.

Штутгарт шокував Бай-Арену одразу після перерви. Не встигли вболівальники допити кухоль пива, як Фюріх засмутив Градецкі. А через десять хвилин перевагу гостей чудовим ударом з лінії штрафного подвоїв Ундав. 0:2 – кінець казки Алонсо?

Але ж Байєр не вміє програвати. Дуже швидко один гол відіграв Адлі. Після цього Алонсо кинув в бій "важку артилерію" – Вірца та Боніфейся, яких спочатку вирішив поберегти.

На 78-й хвилині Коссуну забив другий гол Байєра – але з явного офсайду.

А потім був Байєр-тайм і гол Андріха на 90+6 хвилині. Байєр просто не вміє програвати!

В турнірному плані цей матч мало що змінив. У Байєра чемпіонство вже не відберуть. А Штутгарт, перебуваючи на третій сходинці, продовжує наздоганяти Баварію та тікати від Лейпцига.