УПЛ, 26-й тур

ЛНЗ – Шахтар – 0:3.

Голи: Сікан, 40, Судаков, 63, Егіналду, 90+2.

ЛНЗ видав у квітні непогану серію з трьох матчів без поразок, Допоміг Шахтарю, відібравши очки у Динамо, а потім у протистояннях локального значення переміг Верес та Олександрію. Ці успіхи дозволили команді з Черкас піднятися аж на 7-ме місце – дуже пристойний результат для новачка еліти.

У всіх цих матчах підопічні Олега Дулуба грали не просто другим номером, вони значно поступалися суперникам майже за всіма показниками, але зуміли взяти 7 очок з 9-ти. Досвідчений тренер зумів поставити своїм підопічним своєрідний стиль гри, а-ля боротьба самбо, коли сильні сторони суперника використовуються на свою користь. Це спрацювало, зокрема, з Динамо. І було дуже цікаво, чи спрацює з Шахтарем.

Не спрацювало. Причому, не скажеш, що підопічні Маріно Пушича дуже тиснули на господарів. Олександрія, наприклад, у минулому турі мала значно більшу перевагу над ЛНЗ.

Втім, Шахтар мав шанси і вдало ними скористався.

Наприкінці першого тайму Кевін вдало навісив на лінію воротарського майданчика, а Сікан головою переправив м'яч у ворота. Данило відзначився у четвертому матчі поспіль.

А на 63-й хвилині забив Судаков. Цей гол ЛНЗ видумав собі сам. Голкіпер господарів Кучеренко невдало розіграв м'яч з Рибалкою. Капітана черкасців обікрав Марлон Гомес і віддав пас на Судакова. Георгію залишалося лише влучити у ворота.

А вже в компенсований час "гирники" провели показову атаку: Егіналду забив з чудового пасу Траоре.

Зазначимо, що в матчі отримав травму і залишив поле на ношах захисник "гірників" Бондаренко. Артем грав у рідному місті, але провів на поле лише 6 хвилин.

Шахтар, виграв в УПЛ 12-матч поспіль та з 61 балом продовжує очолювати турнірну таблицю. У черкасців залишилось 32 очки, наразі вони – сьомі.