Кубок Італії. Півфінал. Другий матч

Аталанта – Фіорентина – 4:1 (перший матч – 0:1).

Голи: Копмейнерс, 8, Скамакка, 75, Лукман, 90+5,Пашаліч, 90+8 – Мартінес, 68.

Вилучення: Миленковіч (Ф), 53.

Дві команди, яким вже нічого не світить у Серії А: Аталанта наразі 7-а, а Фіорентина – 9-та, але які продовжують грати у єврокубках, визначили хто з ніх зіграє у фіналі Кубка Італії проти Ювентуса.

Перший матч 2 квітня у Флоренції приніс мінімальну перемогу господарям – 1:0 (відзначився Мандрагора). Не надто переконлива перевага, особливо враховуючи те, як вдало Аталанта грає на своєму полі.

Команда з Бергамо ліквідувала перевагу гостей вже на 8-й хвилині, коли відзначився Копмейнерс. Не можна сказати, що господарі надто переважали суперників. Все ж таки, на полі точилася рівна боротьба. Не змінилася сильно ситуація й після того, як Фіорентина залишилась вдесятьох – за фол останньої надії був вилучений Міленковіч.

Більш того, флорентійці навіть забили у меншості. Причому відзначився Мартінес, який вийшов на заміну одразу після вилучення, тобто в результаті тренерської перебудови гри.

Рівний рахунок влаштовував гостей, і вони вдесятьох стали підсушувати гру. Можливо, й дотягнули б до фінального свистка, але у Аталанти є Скамакка. Гравець, який поховав Ліверпуль у Лізі Європи, відзначився і у Кубку Італії. Він забив справжній гол-красень, який став для нього 15-м у сезоні. І, таким чином, подарував Аталанті надію.

Справа йшла до додаткового часу. Але в компенсовані хвилини Аталанта забила двічі: Лукман та Пашаліч добили бідних флорентійців та вивели команду з Бергамо у фінал.

Фінал Кубка Італії відбудеться 15 травня на Олімпійському стадіоні у Римі. Трофей розіграють Ювентус та Аталанта.