Про це УАФ повідомила в заяві на своєму офіційному сайті.

"Превентивними заходами було попереджено вплив (маніпулювання) на результат матчу. В подальшому в межах службового розслідування здійснено відрядження в розташування ФК Минай, зібрані дані та свідчення, які стосуються справи. Зокрема, опитані представники ФК Минай та представник третьої сторони. Всі матеріали будуть передані до комітету з етики та чесної гри", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, 20 квітня спортивний журналіст Роман Бебех повідомив, що двом гравцям Миная пропонували гроші за "злив" матчу проти Динамо. Пізніше Ігор Бурбас підтвердив інформацію Бебеха та розкрив імена фігурантів скандалу – ними виявилися захисники Миная Дмитро Нємчанінов та Євгеній Скиба, а також Сергій Третьяк – друг Артема Мілевського.

Після того Третьяк заявив, що його політичні конкуренти намагаються використати цю справу, щоб завадити йому перемогти на виборах мера Києва у 2028 році.

Журналіст Володимир Звєров також стверджує, що Третьяк не має стосунку до цієї історії. Була неназвана третя особа. Також начебто намагалися підкупити не лише Дмитра Нємчанінова і Євгена Скибу, а й третього футболіста Миная. Гравцям висували чітку вимогу – організувати перемогу Динамо з форою 2,5. Тобто кияни повинні були взяти гору з різницею три або більше голів.

Матч Минай – Динамо відбувся 17 квітня і завершився перемогою "біло-синіх" з рахунком 3:1.