На 28-й хвилині юний талант Барселони Ламін Ямал завдав удару по воротах Андрія Луніна. Арбітр вирішив, що м'яч не перетнув лінії, тож не зарахував гол. Однак фахівці у галузі розбору спірних моментів стверджують, що взяття воріт таки було.

Президент Барселони Жоан Лапорта виступив із заявою з приводу голу-фантома. "Ми негайно звернемося до Технічного комітету арбітрів і Федерації футболу Іспанії з проханням надати нам усі зображення та аудіо, створені під час гри. Якщо підтвердиться, що це був законний гол, ми підемо далі і не виключаємо просити перегравання матчу.

Також я хочу підкреслити, що хоча ми зосередимося на цій грі, ми також не згодні з деякими діями під час матчу. Попри те, що з ними можна було ознайомитися завдяки перегляду VAR, арбітр незрозумілим чином проігнорував цей інструмент", – цитує боса "блаугранас" видання AS. До слова, головним суддею цього матчу був Сесар Сото Градо.

Нагадаємо, поєдинок завершився на користь Реала – 3:2. І "вершкові" фактично гарантували собі чемпіонство в цій кампанії Ла Ліги.