Бундесліга, 30-й тур

Уніон – Баварія – 1:5.

Голи: Вертессен, 90+1 – Горецка, 29, Кейн, 45+1, Мюллєр, 53, 66, Тель, 62.

Мюнхенці, відсвяткувавши вихід у півфінал ЛЧ, повернулися до суворих буднів Бундесліги, де команда, програвши чемпіонську гонку Байєру, зараз веде нелегку боротьбу за другу сходинку зі Штутгартом.

Втім, Уніон – не з тих команд, які можуть створити для Баварії проблеми. Берлінцям хоч і вдалося перезимували за межами зони вильоту, але нещодавня невдала серія знову актуалізувала питання про збереження місця в еліті. В останніх семи турах підопічні Ненада Б'єліци виграли лише одного разу, набравши на цьому відрізку 7 очок. Після 29 турів Уніон йшов 13-м, і від зони перехідних матчів команду відділяли лише три очки.

Підопічні Томаса Тухеля не довго грали з берлінцями у футбольну демократію. На 29-й хвилині рахунок відкрив Леон Горецка, скориставшись пасом Матіса Теля.

А коли здавалось, що команди підуть на перерву за мінімальної переваги Баварії, своє слово сказав Харрі Кейн, чудово виконавши штрафний. Це був вже 32-й гол англійця у поточному сезоні Бундесліги.

А після перерви Уніон взагалі посипався.

З подій другого тайму відзначимо дубль Томаса Мюллєра. Легенда сьогоднішньої Баварії продовжує радувати вболівальників чудовою мудрою грою.

Баварія набрала 66 очок, та перебуває на другому місці, випереджаючи на 3 очки Штутгарт. Уніон скотився на 14-місце, чим значно погіршив своє життя: зона вильоту – все ближче.