УПЛ, 25-й тур

Ворскла – Колос – 0:2.

Голи: Безбородько, 53, Велетень, 86.

Обидві команди знаходяться ближче до середини турнірної таблиці: до матчу їх розділяло лише п'ять очок. Але якщо підопічні Сергія Долганського почуваються досить безпечно, то колектив із Київської області ризикував опинитися поряд із зоною перехідних матчів.

Полтавських футболістів зараз, напевно, більше турбує результат фінального матчу за Кубок України, який відбудеться вже менш ніж за місяць у Рівному. Адже перемога в ньому принесе клубу не лише трофей, а й вихід до одного з європейських кубків наступного сезону.

Тому, як здавалось, мотивація у Колоса була дещо вищою. До того ж, за чутками, керівництво клубу не дуже задоволене останніми результатами, на що вже вказало головному тренеру Ярославу Вишняку.

Гра почалася з запізненням майже на півгодини, через повітряну тривогу у Полтавській області. Господарі були більш активними протягом усієї гри, мали не стовідсоткові, але й непогані шанси, щоб відзначитися. Втім, чудово цього дня у воротах діяв Фесюн.

Гості доволі вдало оборонялися та потроху шукали свої шанси в атаці. Зрештою знайшли. На 53-й хвилині Ільїн зі своєї половини поля віддав дальній верховий пас на Безбородька. Той головою прокинув м'яч собі на хід, а потім несподівано пробив з-за меж штрафного майданчика – м'яч влучив у дальній нижній кут воріт. Гол вийшов дуже ефектним.

Після цього Колос ще більше зосередився на обороні, а полтавці відчайдушно намагалися відігратися. Зазначимо, що другий тайм проходив під справжньою зливою, тому на надважкому полі захищатися Колосу було значно легше, ніж Ворсклі атакувати.

А коли Велетень під завісу матчу подвоїм перевагу гостей, абсолютно все у цій грі стало ясно.

Колос набрав 28 очок, та піднявся на 10-е місце. Це значний крок для команди, яка залишила небезпечну зону. У полтавців залишилось 30 балів. Вони – сьомі.