І, треба зазначити, небезпідставно. Напередодні Бенфіка програла у поєдинку-відповіді 1/4 фіналу Ліги Європи французькому Марселю (0:1, по пенальті – 2:4) та припинила боротьбу за черговий трофей.

Раніше "орли" вже пролетіли повз Кубок ліги Португалії, програвши в 1/2 фіналу Ешторілу (1:1, по пенальті – 4:5) та Кубок Португалії, де у півфіналі не змогли пройти Спортінг (1:2, 2:2).

Залишився лише національний чемпіонат. А там справи теж йдуть не дуже: після 29-ти турів – друге місце з 7-очковим відставанням від лідера – Спортінга. Тож, команда, напевно, завершить сезон без жодного трофею, а це для Бенфіки та її фанів – абсолютне фіаско.

Зважаючи на все це, портал Мaisfutebol провів голосування серед уболівальників, поставивши таке питання: "Варто чи ні Бенфіці звільнити Рогера Шмідта?".

87 % фанів відповіли "так", і лише 13 % – "ні".

Про те, хто може очолити "орлів" після Шмідта, поки вголос не говориться, хоча кандидатури, звичайно, є. І одна з них – "тимчасово безробітний" Жозе Моурінью. Але в тому, що у Анатолія Трубіна влітку буде новий наставник, сумніві все менше й менше.