Українець у серії пенальті двічі відбив удари гравців Манчестер Сіті. Саме другий порятунок Луніна після удару Матео Ковачича претендує на звання найкращого на тижні у ЛЧ.

Конкурентами українця стали Едерсон, який врятував ворота Манчестер Сіті після удару Луки Модрича в серії пенальті, та одноклубник Зінченка по Арсеналу Давід Райя – з сейвом після дальнього удару півзахисника Баварії Джамала Мусіали, повідомляє прес-служба УЄФА.

Український голкіпер Реала вийшов на поле з перших хвилин і відіграв увесь поєдинок. Лунін здійснив 10 сейвів під час матчу, що є рекордом для "вершкових" у Лізі чемпіонів.

Зазначимо, що після матчу Андрій Лунін заявив, що знав, куди битиме Матео Ковачич. Порадою йому допоміг Лука Модрич, який грає разом з півзахисником Манчестер Сіті у збірній Хорватії.

Після перших матчів чвертьфіналу Ліги чемпіонів Андрій Лунін також був відзначений УЄФА. Тоді в добірку потрапив його порятунок після удару Ерлінга Холанда.

Нагадаємо, що у півфіналі турніру Реал зіграє з мюнхенською Баварією. В іншій парі фіналіст визначатиметься у протистоянні Борусія Дортмунд – ПСЖ.