За інформацією італійського журналіста Алессандро Якобоне, ідея запрошення Фонсеки належить голові скаутської служби Мілана Джеффрі Монкаде. Прямі переговори між Фонсекою та "россонері" ще не почалися, але у клубі серйозно розглядають варіант запрошення португальця.

51-річний Фонсека вже має досвід роботи в Серії А. У 2019-2021 роках, одразу після відходу з Шахтаря, він очолював Рому.

Кілька днів тому стало відомо, що португалець покине Лілль наприкінці нинішнього сезону. Наразі його клуб перебуває на четвертій сходинці у турнірній таблиці Ліги 1 з 49 балами. Також Лілль вийшов до 1/4 Ліги конференцій, де зараз сперечаєть за півфінал з Астон Віллою (у першому матчі у гостях французи програли – 1:2).

Про те, що "россонері" шукають заміну Стефано Піолі, італійські журналісти почали писати ще раніше. Одним із кандидатів називають екс-тренера Реала Хулена Лопетегі.

Нагадаємо, у 2016-2019 роках Фонсека очолював Шахтар і завоював з ним сім трофеїв: три чемпіонства, три Кубки та один Суперкубок України.