УПЛ, 23-й тур

Зоря – Чорноморець – 1:0.

Гол: Горбач, 12.

Перед грою позиція Зорі була значно гіршою, ніж їхніх суперників. Луганська команда йшла 12-ю – на відстані чотирьох очок від зони перехідних матчів. Чорноморець комфортно розташувався на екваторі таблиці: з одного боку, убезпечивши себе від усіх варіантів, щодо можливого вильоту з ліги, з другого – не претендує на будь-які досягнення.

Зоря досить упевнено розпочала весняну частину сезону. У семи своїх весняних матчах команда зазнала лише двох поразок, причому обидві – від Динамо. А от Чорноморець навесні дуже нестабільний. Команда може обіграти Полісся (4:1), потім із таким самим рахунком програти Шахтарю, а в матчі з Олександрією, ведучи в рахунку 3:0 і граючи в більшості, примудритися пропустити два голи і закінчити 3:2.

Чорноморець перед грою мав значні кадрові проблеми: одразу троє провідних гравців Шпорн, Бойчук та Брагару залишилися в Одесі. Шпорн тільки починає тренуватися в загальній групі, Бойчук – травмований, а у Брагару -- дискваліфікація. У Зорі головна втрата – кращий бомбардир Герреро. Він потрохи відновлюється після травми, але на гру з одеситами навіть не був внесений до заявки.

За відсутності панамця, роль головного виконавця у атаці луганчан була віддана Ігору Горбачу. І він зумів відзначитися голом вже на 12-й хвилині, ударом головою замкнувши фланговий навіс Бутка. Але ж скільки Горбач не забив! Якби Ігор скористався усіма своїми майже 100-відсотковими гольовими моментами, міг записати на свій рахунок хет-трик, а можливо – і покер. Але…

Втім і одного м'яча Ігоря вистачало Зорі для перемоги. Луганський клуб набрав 26 очок і піднявся на 10-те місце. У одеситів – на три пункти більше. Вони залишаються восьмими.