УПЛ, 23-й тур

Ворскла – Шахтар – 0:1

Голи: Сікан, 22

Вилучення: Зубков, 56

Полтавці та донеччани провели своєрідну генеральну репетицію перед фіналом Кубка України, який пройде у травні.

У першому таймі господарі вирішили активно оборонятися, час від часу створюючи небезпечні моменти. Натомість "гірникам" не все вдавалося в атаці. Втім, на 22-й хвилині підопічні Пушіча таки скористалися своїм шансом: Кевін розпочав контратаку, простріливши на Зубкова. Удар півзахисника парирував Ісенко, але з добиванням Сікана не впорався.

Під завісу першого тайму Шахтар міг подвоювати – Сікан не зміг швидко вдарити через розташування Коноплі, тож Пердута врятував команду, влетівши підкатом.

На старті другої 45-хвилинки Зубков міг зробити рахунок 2:0, але натомість отримав пряму червону картку. Зубков намагався зіграти на добиванні, однак ногою вгамселив Ісенка по голові. Арбітр без вагань вилучив Олександра. Щоправда, згодом Омельченко все ж переглянув момент, але рішення не змінив.

Після цього полтавці забрали м'яч під свій контроль, але сповна скористатися кількісною перевагою так і не змогли. Наприкінці зустрічі у Судакова звело ногу в боротьбі на лівому фланзі оборони, тож півзахисник покинув поле. Його замінив Тарас Степаненко. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу Шахтаря (1:0).

"Помаранчево-чорні" зміцнили своє лідерство в УПЛ (52 очки). Від Динамо, найближчого переслідувача "гірників", відділяє аж 4 бали. Замикає трійку лідерів Кривбас (48 очок).