Журналісти BBC запитали в Зінченка, чи пішов би він на війну, якби бачив у цьому більшу цінність, ніж виступи в АПЛ. Олександр відповів: "Думаю, що відповідь зрозуміла. Я поїду".

Зірка збірної України загадав шкільних друзів: "Важко усвідомити, що зовсім нещодавно ми були в одній школі, грали на майданчику чи на футбольному полі, а тепер вони повинні захищати нашу країну".

"Ми не можемо здатися. Я знаю, можливо, деякі люди думають, що мені набагато простіше бути тут в Лондоні, ніж в Україні. Я дуже сподіваюся, що ця війна незабаром закінчиться", – додав Зінченко.

Також футболіст розповів про поведінку колишніх друзів з росії: "З моменту вторгнення мало хто надіслав мені смс, і я не можу їх звинувачувати, тому що це не їхня провина. Я не можу сказати їм: "Хлопці, влаштовуйте протести і таке інше", тому що знаю, що їх можуть посадити у в'язницю.

Росіяни називали українців своїми братами й сестрами, але вторгнення показало всім нам, українцям, що ми більше не можемо з ними дружити. Ми ніколи не забудемо те, що вони зробили з нами, з нашим народом. Я навчатиму цього своїх дітей. А вони – своїх. Це – не прийнятно".

Олександр розповів, що у перші дні повномасштабного вторгнення перерахував мільйон фунтів на допомогу Україні.