УПЛ, 22-й тур

Оболонь – Шахтар – 0:3

Голи: Сікан, 16, Швед, 45+1, 90+1

Вилучення: Суханов, 45+5

Оболоні в минулому турі вдалося вибороти перемогу у матчі з Поліссям. Втім, Шахтар був серйозно налаштований зміцнити лідерство УПЛ.

У першому таймі зустрічі обидві команди демонстрували досить грубу поведінку. "Гірникам" вдалося зламати оборону суперників вже на 16-й хвилині: Швед запустив Сікана у вільну зону, а той розправився з голкіпером і забив. Арбітр полоскотав нерви гостям довгим переглядом VAR, але офсайду не розгледів.

В компенсований до першого тайму час пристрасті на полі лише набрали обертів. На 45+1 хвилині Швед скористався грубою помилкою Лук'янчука та переграв воротаря з допомогою рикошету. Ба більше, за декілька миттєвостей "пивовари" ще й залишилися в меншості – Суханов з другої спроби стрибнув ззаду у Шведа, за що й отримав пряму червону.

По перерві на полі з'явився Тарас Степаненко. Нагадаємо, що півзахисник пропустив крайні матчі донеччан через рецидив травми. Через це лідер "гірників" також не отримав виклик до збірної України на березневі поєдинки.

На 57-й хвилині Мороз відзначився красивим голом злету. Це був хороший шанс повернути інтригу, проте взяття воріт одразу ж скасували через офсайд. Згодом чудовий момент змарнував Кевін, не змігши переправити потужний простріл Гочолейшвілі у сітку воріт.

Наприкінці зустрічі Мар'ян Швед оформив дубль. "Гірникам" таки вдалося зміцнити лідерство в чемпіонаті України – 46 очок та матч в запасі. Нижче в турнірній таблиці розташувалися Кривбас (43 бали) та СК Дніпро-1 (39). Динамо ж розташовується на 4-й позиції з 38-ма балами та 3-ма поєдинками в запасі.