Екс-захисника збірної Бразилії найближчими тижнями судитимуть на батьківщині за звинуваченням у крадіжці творів двох композиторів Джуліано Матеуса та Тьяго Матеуса. Про це повідомляє AS.

За даними джерела, у 2020-му Дані Алвес брав участь в проекті ООН щодо боротьби з дезінформацією навколо пандемії коронавірусу. Тоді він випусти трек під назвою "Avião". Джуліано Матеуса та Тьяго Матеус стверджують, що екс-футболіст вкрав їхню інтелектуальну власність.

"Дані Алвес по-шахрайськи викреслив імена справжніх творців. Іншими словами, для проведення кампанії проти фейкових новин ООН використала твір фальшивого авторства", – йдеться у позові Матеусів.

Оригінал, начебто, написав Джуліано на честь свого діда. Коли футболіст почув її, був зворушений. Адвокати Алвеса заперечують провину свого підзахисного.

Раніше триразового переможця Ліги чемпіонів засудили до чотирьох з половиною років позбавлення волі за зґвалтування жінки в нічному клубі Барселони. 25-го березня він вийшов на волю під заставу в 1 мільйон євро, але був зобов'язаний здати паспорти. У такий спосіб, перед бразильським правосуддям він постане хіба що онлайн.