Наставник відзначив вдалі тренерські дії Сергія Реброва, похвалив Михайла Мудрика та дав загальну оцінку грі українських гравців.

"Щодо специфіки самого футболу – тактики та готовності української збірної, то на відміну від поєдинку з Боснією і Герцеговиною, де був шалений тиск балканських вболівальників, який сковував дії наших хлопців, у грі із Ісландією вже відчувалась зіграність. У Вроцлаві була налаштованість, що дуже важливо для кожного тренера. Впевненість разом з ідеями тренерського штабу на чолі з Сергієм Ребровим, вдалі заміни та прагнення переломити хід поєдинку – все це відбувається не просто так. Комусь, можливо, здається, що все це випадково. Зовсім ні. Ребров краще відчував гравців.

Взяти хоча б Зінченка. У Зениці в поєдинку з боснійцями гра у нього, відверто кажучи, не була однією з кращих. А от у зустрічі з Ісландією тренер випустив його на поле, і Зінченко вміло відрегулював обстановку. Він додав гостроти за рахунок хороших передач, видавши дві-три таких паси врозріз.

Так само і Судаков, який зіграв логічно у вільних передачах. Він відмінно відчуває гравця, який себе пропонує. Відразу ж на того адресується передача, яка диктує подальші дії. Якщо у Зінченка короткий або середній пас, то Судаков дає довгий, діагональний або ж теж розрізний – і цей пас неодмінно має свою логіку.

Попри деякі невиправдані помилки під час прийому м'яча, Мудрик зіграв чудово, використовуючи свою божевільну від природи стартову швидкість і деколи нестандартне завершення. Коли Судаков віддав йому гольову передачу під праву ногу, Михайло відразу ж і пробив. Мабуть, у той момент Мудрик думав: "Дай пас – і я проб’ю". І це спрацювало.

Я помітив таку тенденцію: чим більше наша національна команда грає, тим краще у неї це виходить. Мені здається, що переможець фінального матчу плей-оф кваліфікації Євро-2024 Україна – Ісландія не випадковий. Наша збірна цілком заслужено потрапила на чемпіонат Європи", – розповів Кварцяний у коментарі Sport.ua.