Легендарний екс-футболіст, який нині служить в ЗСУ, прокоментував перемогу України в матчі проти Ісландії та розібрав помилки футболістів нашої збірної.

"Зробили результат, це сподобалось. Вийшли на Євро. Бо ця збірна повинна грати на Євро, вона може досягти там непоганих результатів. А може навіть виграти Євро.

В цілому гра з Ісландією вийшла непоганою, але ж знову пропустили мʼяч. Незрозумілі дії півзахисників і захисників. Склалось враження, що вони не розуміли один одного. Захисники не розуміли, що робить півзахисник, а півзахисник не знає, як робити відбір в тій зоні, звідки нам забили.

Якщо так дивитись, в цілому по центру оборони є питання. По взаємодії Забарного і Матвієнка. Я думав, ми уже не граємо в збірній останнього захисника, але в багатьох моментах я бачив, коли у нас зʼявлявся ліберо. Чомусь центральні захисники були ближчі до чужих воріт, ніж один із півзахисників. А попереду робили свою справу, дуже потужно. Мені сподобалось.

Які очікування від цієї збірної на Євро? Виграти. Ну збірна дуже потужна, велика лава запасних, багато класних футболістів, які доповнюють один одного. Ми можемо грати з одним форвардом чи з двома. Захисна лінія непогана. Трошки підтягнути півзахист, і в цілому у нас все дуже добре.

Ну і треба дивитись ширше, не лише на Шахтар і Динамо, але й на інші команди. Там є хлопці, які теж потужно виступають. Зібрати такий тетріс на Євро, який зробить потужну збірну.

Але найважливіше хочу подякувати хлопцям, які зробили все для України. Рухаємось далі завдяки таким перемогам", – наводить слова Ващука Tribuna.